HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren
Waardecreatie voor de toekomst

HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren onderzoekt in opdracht van mkb-ondernemers, belangenorganisaties, overheden, inwoners en het onderwijs vraagstukken rondom duurzame innovaties en ondernemerschap.

Het kenniscentrum helpt deze doelgroepen met het vinden van antwoorden op sociaal-maatschappelijke uitdagingen waar allerlei, soms tegengestelde belangen zijn. “We geven inzicht, creëren nieuwe perspectieven en realiseren projecten”, zegt coördinator Ageeth van Maldegem.

Het kenniscentrum focust zich op verbeterde klantinzichten, wil met haar onderzoeken altijd impact realiseren en richt zich op kennis waarmee je product- en businessmodellen kunt ontwikkelen.

Gedrag van organisaties

De onderzoekers hebben een goed beeld van het gedrag van organisaties en weten wat wel en niet werkt op het gebied van innovatie en ondernemerschap. Het kenniscentrum vat haar bevindingen samen in duidelijke rapporten voor en over ondernemers. De opgedane kennis is eenvoudig in te zetten en wordt bijvoorbeeld gebruikt in het zakelijke netwerk en broedplaats Dockwize. Als het kan werken de onderzoekers samen met studenten. Diepgaand klantinzicht Onderzoeker en coördinator Ageeth van Maldegem is gepromoveerd aan de Cranfield University in het Verenigd Koninkrijk. Zij heeft onderzocht hoe organisaties in het midden- en kleinbedrijf (mkb) diepgaand klantinzicht creëren en gebruiken in innovatieprojecten.

De uitkomsten van het promotieonderzoek komen tot uiting in concrete handleidingen en worden toegepast in opleidingsprogramma’s van de HZ. Het onderzoek is hier te lezen. Een samenvatting staat hier. Het kenniscentrum heeft een eigen website.
Missie
Het is onze ambitie om bij te dragen aan een sterk Zeeuws missie-gedreven innovatiebeleid. We geven inzicht, creëren nieuwe perspectieven en realiseren projecten. We ontwikkelen onze kennis graag middels co-creatie en samenwerkingsverbanden. Dat doen we met MKB ondernemers, inwoners, overheden en maatschappelijke organisaties.
Doelstelling
Dankzij onze onderzoeken en kennis rondom het verbeteren van klantinzichten en het realiseren van impact dragen we bij aan betere en duurzamere innovaties van MKB-organisaties in Zeeland. Daarnaast dragen we bij aan de onderwijsontwikkeling, kennisontwikkeling en kennisdeling in de regio.
Lector
Ageeth van Maldegem
Contactpersoon
Mariska Polderman
HZ-thema's
Vitaliteit, Voeding, Water
HZ Kenniscentrum Ondernemen en Innoveren

Onderzoekers

Kernprojecten

Bezig met laden…

Projecten

Bezig met laden…

Kernpublicaties

Geen publicaties.