In kader van het duurzaamheidsplan van de gemeente Veere is er ook filmpje gemaakt over dit samenwerkingsverband. Mede als inspiratie voor de Groene innovatieprijs 2017.Genomineerd voor de Groene Innovatieprijs 2017.

Samenwerkingsverband tussen het akkerbouwbedrijf van de heer van Nieuwenhuijzen, Molen d'Arke en Bakkerij Vader uit Oostkapelle.

Omdat de vrijwilligers op Molen d'Arke zich actief inzetten voor duurzame producten in samenwerking met anderen uit de nabije omgeving, zoals voor het Oostkapels Molensteenbrood. De tarwe van boerderij Rijnsburg is van zo'n goede meelkwaliteit (er wordt gewerkt vanuit de kringloopgedachte bij de bemesting en gewasbescherming) dat er geen toevoegingen (broodverbeteraars) nodig zijn om een smakelijk en stevig brood te produceren. Op enkele honderden meters afstand wordt deze tarwe gemalen met behulp van windkracht op natuursteen (basaltlavasteen) en bakt Bakkerij Vader (ook op enkele honderden meters van de molen gelegen) er het Oostkapels Molensteenbrood van. Er zijn plannen voor nieuwe produkten die ook in de gezamenlijkheid tot stand komen. Tevens is er contact gezocht met andere stichtingen, die bij dit proces een rol willen en kunnen spelen. Er zijn ook plannen voor het verduurzamen van de molen: van historisch erfgoed naar een combinatie met modern duurzaam gebruik. Duurzaam omdat er gewerkt wordt vanuit een korte ketenlijn, waardoor de CO-2 footprint erg laag is; samenwerking binnen Oostkapelle en met instanties/ personen in de nabije omgeving; windkracht; gezonde voeding; vernieuwde duurzame functie voor de molen; vernieuwende visie.

Startdatum
januari 1, 2017
Einddatum