DZH Overleven met kanker - resultaten

Het kennissysteem Overleven met Kanker is in opbouw.

Herkenbare situaties

Creëer een situatie

Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een korte omschrijving van de situatie.

 


Het onderstaande schema is een klikbaar. Klik op een onderdeel van het schema voor het navigeren naar de desbetreffende pagina.
OLmK Proces - Slecht nieuws gesprek VN OLmK Proces - Inzicht in traject VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Angst voor terugkeer VN OLmK Proces - Geen houvast in cruciale momenten VN OLmK Proces - Bedrijfsarts VN OLmK Financiële aspecten - Verzekering en vergoeding VN OLmK Proces - Behoefte aan praktische hulp VN OLmK Financiële aspecten - Financiële problemen VN OLmK Proces - Verhouding regulier-alternatief VN OLmK Naasten - Zorg voor de kinderen VN OLmK Naasten - Angst voor kanker bij anderen VN OLmK Naasten - Er niet over kunnen of durven praten VN OLmK Naasten - Invloed op relaties - Kinderen VN OLmK Naasten - Invloed op relaties - Gezin VN OLmK Naasten - Invloed op relaties - Partner VN OLmK Naasten - Invloed op relaties - Werk VN OLmK Naasten - Invloed op relaties VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Depressie VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Eenzaamheid VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Niet pluis gevoel VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Vermoeidheid VN OLmK Proces - Mogelijkheid om af te wijken van protocollen VN OLmK Proces - Durven artsen tijdig door te verwijzen? VN OLmK Proces - Wie kun je vertrouwen? VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Kwetsbaarheid en onwetendheid VN OLmK Proces - Schaamtegevoel bij onderzoek VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Grens aan aandacht VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Claimgedrag van patiënt VN OLmK Proces - Aanspreekpunt - Aanspreekpunt geloof VN OLmK Proces - Aanspreekpunt VN OLmK Proces VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn VN OLmK Naasten VN OLmK Financiële aspecten VN OLmK Psychisch en fysiek welzijn - Gevecht aangaan VN OLmK Naasten - Contact met lotgenoten VNThema's sessie 20160216
Over deze afbeelding

Bestaande situaties (bewerken met formulier van omschrijving)

  Omschrijving
Financieël welzijn Financieël welzijn ...
Financiële aspecten Naast het feit dat kanker het leven op zijn kop zet, kan kanker ook nog eens de veroorzaker zijn van financiële rompslomp of erger.
Naasten Kanker heeft niet alleen invloed op de patiënt zelf, ook zijn of haar naasten moeten wegen vinden om met de ziekteverschijnselen en met de patiënt als mens om te gaan.
Proces Het gevecht tegen kanker is een proces, van de diagnose tot en met de eventuele genezing. Het is niet alleen een medisch proces met de focus op het lichamelijk welzijn. Minstens zo belangrijk zijn ondersteunende processen op mentaal en praktisch vlak.
Psychisch en fysiek welzijn Kanker heeft altijd invloed op het pyschische en fysieke welzijn van de patiënt.
Psychisch welzijn Psychisch welzijn ...
Sociaal welzijn Sociaal welzijn ...

Bestaande situaties (bewerken met VisualEditor)

 
Financieël welzijn
Financiële aspecten
Naasten
Proces
Psychisch en fysiek welzijn
Psychisch welzijn
Sociaal welzijn

Handelingsperspectieven

Creëer een handelingsperspectief

Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een korte omschrijving van het handelingsperspectief.

 


Bestaande handelingsperspectieven (bewerken met formulier)

  Omschrijving
Actief tegen vermoeidheid, zonder te overdrijven Actief tegen vermoeidheid, zonder te overdrijven
Angst binnen de perken houden Angst binnen de perken houden
Behoefte aan praktische hulp Behoefte aan praktische hulp
Contact met lotgenoten Contact met lotgenoten
Depressie Depressie
Een goed slechtnieuwsgesprek? Een goed slechtnieuwsgesprek?
Een luisterend oor? Een luisterend oor?
Eenzaamheid bestrijden Eenzaamheid bestrijden
Geef houvast in cruciale momenten Geef houvast in cruciale momenten
Grens aan aandacht Grens aan aandacht
Hulp vragen en ontvangen Hulp vragen en ontvangen
Kwetsbaarheid en onzekerheid Kwetsbaarheid en onzekerheid
Let ook op de kinderen Let ook op de kinderen
Niet-pluisgevoel Niet-pluisgevoel
Ondersteunende therapie Ondersteunende therapie
Onraad? Doorverwijzen! Onraad? Doorverwijzen!
Relaties gezond houden Relaties gezond houden
Rol van de bedrijfsarts Rol van de bedrijfsarts
Rots in de branding Rots in de branding
Vechten tegen kanker Vechten tegen kanker
Vertrouwen is essentieel Vertrouwen is essentieel
Verzekering en vergoeding Verzekering en vergoeding
Wanneer ontkleden? Wanneer ontkleden?
Wat wilt u weten? Wat wilt u weten?
Zingevingsvragen Zingevingsvragen

Casussen

OLmK casus creatie

Let op, iedere pagina moet een unieke naam hebben. Het advies is de drie puntjes te vervangen door een korte omschrijving van de casus.

 

Bestaande casussen (uitsluitend voor het bewerken (met formulier))

  Samenvatting
Casus Aline van Oosten Aline heeft een zeldzame vorm van borstkanker. Het ziekteproces beïnvloedt haar kijk op het leven.
Casus Claire Claire is een vrouw van 57. Op veertigjarige leeftijd kreeg ze borstkanker en werd haar borst geamputeerd. Nu zijn er uitzaaiingen in de longen en in de hersenen en kan ze niet meer genezen van deze ziekte.
Casus de heer Raaymakers Meneer Raaymakers is halverwege de zestig. Bij hem is een zeldzame kanker in de longen en lever geconstateerd. Hij heeft twee chemokuren gehad. Zijn zorgen deelt hij vooral met zijn vrouw.
Casus de heer Tuinman De heer Tuinman is een restaurateur in ruste. Hij is een levensgenieter met een tweede huis in Frankrijk. Hij geniet van zijn vrouw, lekker eten, muziek en de tuin. Bij hem wordt darmkanker geconstateerd.
Casus mevrouw Schoonenbrug Mevrouw Schoonenbrug is een vrouw van eind zestig. Ze heeft een carrière als personeelsadviseur gehad en daar altijd haar eigen keuzes in gemaakt. Ze heeft kanker in haar dikke darm gekregen.
Casus mevrouw van Harkel Mevrouw van Harkel is rond de vijftig en heeft de ziekte van Kahler. Ze wilde aanvankelijk niet behandeld worden, maar heeft daar uiteindelijk toch voor gekozen. De behandeling was zwaar. Eén van haar zussen staat heel veel voor haar klaar. Ook kaar 82-jarige moeder helpt veel in het gezin. De sfeer in huis is vaak gespannen.

Bestaande casussen (uitsluitend voor het tonen en navigeren, dus niet bewerken)

 
Casus Aline van Oosten
Casus Claire
Casus de heer Raaymakers
Casus de heer Tuinman
Casus mevrouw Schoonenbrug
Casus mevrouw van Harkel