Zeeuwse Muziekschool

Zeeuwse Muziekschool, Kuiperspoort in Middelburg (foto: Beeldbank Zeeland, nr. 130079 - ZB)

De Zeeuwse Muziekschool is ontstaan uit een fusie van verschillende lespraktijken verspreid over de provincie Zeeland. In 1953 nam Mr. Dr. A.J.J.M. Mes het initiatief om muziekonderwijs in Zeeland te bundelen. Na de eerste besprekingen in dat jaar met burgemeesters van de grote gemeenten in Zeeland alsmede de rijksinspecteur voor het muziekonderwijs Dr. C.L. Walther Boer, werd in 1954 de oprichtingsakte getekend: de Zeeuwse Muziekschool, bestaande uit acht scholen in Middelburg, Vlissingen, Goes, Zierikzee, Tholen, Oost-Souburg, Hulst en Axel, was een feit. In het daaropvolgende jaar trad de eerste directeur, Henk Stam, aan. Hoewel de school zich profileerde als een provinciaal instituut, werd ze gesubsidieerd per gemeente als Stichting Zeeuwse Muziekschool voor een gezamenlijk bedrag van 60.000 gulden. De school beleefde een voorspoedige start: één jaar na de oprichting was het leerlingenaantal gestegen van 500 tot 2.500. (Bron: Encyclopedie van Zeeland)

Formele omschrijving

Om muziek te leren maken, is het nuttig, begeleiding te vragen van een docent die waardevolle aanwijzingen kan geven. Zo wordt voorkomen dat een verkeerde techniek in de weg gaat zitten van een succesvolle muzikale uitvoering. Je ontwikkelt een methodische aanpak op maat. Daarbij is de meerwaarde van een instituut de mogelijkheid van a) samenspel tussen diverse instrumenten, b) uitwisseling tussen leerlingen onderling en c) de keuze voor een leerweg met of zonder examens. Dit alles met garantie van kwaliteit. (Bron: ZB)
Schema: Muziek, Context: Onderwijs
Verwant: Adriaan Kousemaker, Anja Sinke, Annemarie de Beer, Anton Kempe, Anton de Kort, Arenda Honkoop, Arno Muller, Arnold Marinissen, Big Band Zeeuwse Muziekschool, Bram Beekman, Chris Krekelberg, Eelco Haak, Gijs Bergman, Gisella Bergman, Huibert-Jan Vader, Inge Kusters-Leeraert, Jan Hut, Jan Kuiler, Jos Vogel, Maaike van der Heijdt, Marieke Brokamp, Marijke Poppe-de Nood, Marja Smet, Martijn Kooiman, Mathieu Meijs, René Passenier, Rien Balkenende, Rob van der Meule, Ronald Baljeu, Ruud Kerkhove, Sjaak Lammers, Tiny van de Wijdeven, Muziek in school
Voorbeeld van: Muziekschool

Verwant: (werk in uitvoering)
verzorgt (Muziek in school)Bezig met het laden van de kaart...


Zeeuwse Muziekschool

Adres Kuiperspoort 21

4331 GS Middelburg

T +31-118-633095 E
W http://www.zeeuwsemuziekschool.nl/
Info Instrumentale en vocale lessen, ensembles en klasprojecten voor het basisonderwijs.Inhoud

Referenties
Afhankelijk van.

Afhankelijk van Zeeuwse Muziekschool
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen