Medisch onderzoek

Microscoop12087258 s.jpg

Om een ziekte op te sporen is een meestal medisch onderzoek nodig. Wanneer je naar de dokter gaat met een aantal klachten, zal de dokter een diagnose gaan stellen. De dokter gaat je dan wellicht naar aanleiding van die klachten verder onderzoeken om duidelijkheid te krijgen.

Bij een herhaalde afspraak kijkt de dokter of de ziekte zich verder doorzet of niet. Hij stelt verder vast wat de effecten van een medicijn zijn, en of je misschien andere medicijnen nodig hebt of ermee kunt stoppen.

Soms wil de behandelende dokter je bloed, urine of weefsel te laten onderzoeken in een laboratorium. De meeste medische onderzoeken kunnen in Zeeland plaatsvinden of worden aangevraagd. (Bron: ZB)
Formele omschrijving

Oriënterend, fysisch diagnostisch onderzoek van het gehele lichaam gericht op de opsporing van (groei)pathologie in organen of orgaansystemen. Omvat onderzoek van hoofd/hals, hart, longen, buik en extremiteiten/ bewegingsapparaat door middel van visuele inspectie, percussie, auscultatie en meting van lengte, gewicht, bloeddruk, polsslag en temperatuur. (Bron: Pinkhof Geneeskundig woordenboek (Red. Jannes van Everdingen, Arnoud van den Eerenbeemt, 2012))


Schema: Informatiekaart, Context: Onderzoek naar kanker
Overkoepelend: Gezondheidszorg
Specifiek: Bloedcontrole, CT-scan, Cardiogram, Coloscopie, Echografie, Hematologie, Röntgenfoto, Tumormarker, Uitslag
Verwant: OncologiepatiëntBezig met het laden van de kaart...


Radiotherapeutisch Instituut Zuidwest, locatie Vlissingen

Adres Koudekerkseweg 88

4382 EE Vlissingen

T +31-88-4270000 E info@zrti.nl
W http://www.zrti.nl
Info Buiten de openingstijden: bij voorkeur via de huisartsenpost of via de receptie van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis i.o. telefoon: (0118) 425000
Referenties
Afhankelijk van.

Afhankelijk van Radiotherapeutisch Instituut Zuidwest, locatie Vlissingen
Draagt bij Factor Constante
Interval Min Max
Opmerkingen