Het project

In het project werkt het HZ Kenniscentrum Kusttoerisme samen met het HZ Lectoraat Healthy Region, de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie, de gemeente Veere en de gemeente Noord-Beveland. Als projectteam richtte wij ons op het verbeteren van de samenwerking tussen diverse ondernemers (agrarische bedrijven en horecagelegenheden), overheid, onderwijs en eindgebruikers (bewoners en toeristen) om meer lokale (gezonde) producten uit de eigen regio verkrijgbaar te maken en daarmee zowel de leefbaarheid als de beleefbaarheid van het gebied te versterken.

Het project bestond uit een aantal activiteiten, waaronder het creëren van een platform om de lokale producten in beeld te krijgen, het organiseren van meet & greet bijeenkomsten waar agrarische ondernemers samen komen met de horecaondernemers, het opstellen van gezonde horeca menu’s, het ontwikkelen van een streekfietsroute, het plaatsen van gewassenborden en het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek.

Resultaten

Deze horeca-ondernemers werken samen met lokale boeren en tuinders om het meest verse voedsel te kunnen serveren aan hun gasten. Neem een kijkje in hun keuken! >> Klik hier!

Interactieve kaart: https://lekkerder.nl/?search_location=Middelburg,%20Zeeland,%20Netherlands&lat=51.49972&lng=3.61361&proximity=25&sort=in-de-buurtContactpersonen


Harm IJben

Harm IJben


[[File:|link=|210px|frameless|]]

Over dit project

Looptijd: 2018 - 2021
Thema: Toeristisch ecosysteem
In samenwerking met: Gemeente Veere, Gemeente Noord-Beveland, Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie ZLTO, LEADER, Lectoraat Healthy Region (HZ)
Onderwijs: Minor Becoming Fit for the FutureReferenties