Joint Research Center Zeeland officieel geopend

Na een bouwtijd van ruim twee jaar is het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) donderdag 15 december officieel geopend. Het is een belangrijke mijlpaal; voor de HZ, maar ook voor Scalda, UCR en Zeeland. We zijn dan ook zeer trots op dit indrukwekkende project en onderzoeksinstituut.

Vanaf februari werken studenten, docenten en onderzoekers samen in het unieke gebouw aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in de Zuidwestelijke Delta. Het JRCZ is een uniek gebouw, in Zeeland maar ook in Nederland. Het gebouw bestaat uit laboratoria voor engineering, chemie, ecologie en een datalab, die allemaal voorzien zijn van de modernste apparatuur. Op elke verdieping zijn er zogenaamde makerspaces waar studenten samenkomen met docenten en onderzoekers. Hier inspireren en helpen ze elkaar bij het oplossen van complexe, maatschappelijke vraagstukken rondom de thema’s water, energie, voedsel en de biobased economy. Het zijn thema’s die passen bij het DNA van Zeeland.

Kijkdag begin 2023

HZ wil in het eerste kwartaal van volgend jaar een kijkdag houden voor iedereen die het onderzoekslaboratorium van binnen wil zien: collega's, studenten, studiekiezers, onwonenenden, Zeeuwen van jong tot oud. We houden u hiervan op de hoogte.