Ga direct naar


BLOG: Gluren bij de buren

Chalets Meerpaalwoensdag 21 mei 2014

Door Kim Provoost

Vorige week heeft Kenniscentrum Kusttoerisme onze buren mogen ontvangen en hen kunnen laten zien over wat voor goede kwaliteitscampings Zeeland beschikt. Onze collega’s van Westtoer hebben ons gevraagd een excursie te organiseren langs innovatieve campings. En natuurlijk wilden we dit met alle plezier voor hen doen. Voor Belgen is Zeeland de voorbeeldregio bij uitstek! We hebben een mooi en gevarieerd programma aangeboden, vol inspiratie, prikkelende ideeën en innovatieve concepten. Kortom: best practices voor de kampeersector. Hierbij geven we u verslag van deze inspirerende tweedaagse.

We zijn onze excursie gestart bij het nieuwe Camperpark Zeeland aan het Veerse Meer. Na een zeer warm onthaal door Marchienus de Jonge, de exploitant van het park, kregen we een uitgebreide toelichting over de visie en het concept achter de aanleg en over de inrichting en de exploitatie van het terrein. Camperpark Zeeland is volledig gedigitaliseerd. Gasten kunnen dus door middel van een passysteem in- en uitchecken en gebruik maken van de aanwezige faciliteiten. Wat ons bijblijft is zijn uitgebreide kennis over het onderwerp, maar bovenal zijn onvoorwaardelijke liefde voor de kampeerauto. Volgens Marchienus kunnen we als provincie nog veel beter inspelen op de wensen van de camperaar. Er liggen dus volop kansen voor Zeeland. Bent u benieuwd naar ons camperrapport? Klik dan hier.

In de middag vertrokken we naar Oostkapelle waar Gabriël Coppoolse van camping Ons Buiten ons opwachtte met een heerlijke lunch (inclusief de bij Vlamingen zo geliefde kroket). Een uitgebreide presentatie over de keuzes die de camping de laatste jaren maakte en de investeringen die daar uit voortvloeiden werd nadien heel tastbaar tijdens de rondleiding over het mooie terrein van de camping. Belangrijkste les: de inrichting van je terrein is heel bepalend voor de doelgroepen die je aantrekt. En wat goed dat Gabriël het LAND IN ZEE! concept al zo doorvoert in het bedrijf. Benieuwd naar wat LAND IN ZEE is en wat u er als ondernemer mee kan? Kom dan naar onze bijeenkomst op 25 juni.

Tegen de avond werd ingecheckt bij Vakantiepark De Meerpaal. Een heerlijk diner in het mooie restaurant op de camping en een overnachting in de chatels lieten ons de troeven van dit prachtige vakantiepark ervaren. De nabijheid van het strand zorgde ervoor dat enkele Vlaamse collega’s al om 5 uur uit de veren waren om de zonsopgang vanaf de hoogste duinen niet te missen.

Dag 2 bleven we nog even in Zoutelande om de dag te beginnen met een bezoekje aan minicamping De Visser. Joyce de Visser onthaalde ons mét Zeeuwse bolus door Joyce en vertelde over een familiebedrijf dat niet stil had gezeten: 25 mooie kampeerplaatsen midden in het groen met alle mogelijke voorzieningen voor de allerkleinsten. Het mini-caravannetje (een originele Dethleffs!) spande de kroon op het kinderverhaal. De gastvrijheid van de uitbaatster en het persoonlijke onthaal verklaren meteen de hoge score van deze minicamping op Zoover.

En toen op naar Groede voor een rondleiding met de fiets op Strandcamping Groede. Zand, helmgras, schelpjes, … de gast beleeft hier een optimaal strandgevoel. Opvallend is ook de aandacht die Erik van Damme met zijn team de laatste jaren heeft besteed aan de aanleg van ruimere kampeerplaatsen en de verbinding met het aangrenzende natuurgebied. Uiteraard hebben we ook nog een bezoek gebracht aan Groede Podium. Al met al een boeiend verhaal in volle ontwikkeling.

Na de lunch in strandpaviljoen Puur bezochten we tot slot Park Welgelegen en het gloednieuwe Faro Greenpark in Cadzand. Daar worden sinds kort zeer luxe vakantiewoningen verhuurd voor een korte of lange vakantie. Na een gastvrij onthaal toonde trotse eigenaar Pieter de Keuninck de luxe woningen, pal aan het brede Noordzeestrand. Zij lieten zien ook gedacht te hebben aan de gast die zorg nodig heeft. Zo zijn woningen speciaal ingericht voor mensen met bijvoorbeeld COPD. Met zulke initiatieven wordt Zeeland vanzelf een échte gezondheidsregio. Lees hier de blog terug van Tomas Mainil over dit onderwerp.

Vanuit Cadzand gingen onze gasten geïnspireerd terug naar België. En ik ging vol trots op onze Zeeuwse ondernemers terug naar kantoor. Veel dank aan de ondernemers die ons zo gastvrij hebben ontvangen op hun bedrijf!

 

« Terug
Snelkoppelingen

Bookmark and Share