Ga direct naar


Lancering Vaarroutekaart

Staatssecretaris Bleker en Statenfractielid Meulenberg-op 't Hof lanceren Vaarroutekaartdinsdag 01 maart 2011 12:00

Op dinsdag 1 maart 2011 is op de HISWA Amsterdam Boat Show 2011 de nieuwe interactieve ‘Vaarroutekaart’ voor het Deltagebied gelanceerd door Staatssecretaris van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie Henk Bleker en Staatfractielid van Zeelans Koos Meulenberg-op 't Hof. Deze unieke Vaarroutekaart, die gebaseerd is op de traditionele skipistekaart, geeft in één oogopslag het complete vaargebied van de Delta weer met zijn grote diversiteit aan vaarwateren, talloze variaties en vele mogelijke routes.

 

Deze kaart is een handige tool voor watersporters die hun vakantie op het water in de Delta graag combineren met andere (land)activiteiten, zoals culturele of culinaire uitstapjes of fietsroutes. Daarnaast biedt het de toerist die een nieuwe uitdaging zoekt een laagdrempelige en eenvoudige manier om kennis te maken met watersport. Bovendien daagt de Vaarroutekaart actieve watersporters in de Delta uit om verder het gebied in te trekken.

 

Hoe werkt het?

De vaarroutekaart is opgebouwd rond thematische vaarroutes. Zo zijn er culinaire routes, natuurbelevingroutes, erfgoedroutes, actieve routes en routes die leuk zijn om met kinderen te doen. Op Deltagids.nl geeft de consument een aantal voorkeuren aan, waaronder ‘thema’, ‘verblijfsduur’ en het ‘type boot’ waarop wordt gefilterd. Het resultaat is een passende serie routes met mogelijke activiteiten, waarruit een selectie gemaakt worden. Deze activiteiten worden vervolgens toegevoegd aan een persoonlijke vaarvakantiebrochure die geprint kan worden. Deze unieke brochure geeft een compleet beeld van de mogelijkheden voor een fantastische vaarvakantie in de Delta!

 

Bemanning Paraat voor Water Rijk

De Vaarroutekaart is ontwikkeld binnen het project ‘Bemanning Paraat voor Water Rijk’, in samenwerking met Promotie Zeeland Delta. Bemanning Paraat voor Water Rijk is een project van Kenniscentrum (Kust)toerisme (een samenwerkingsverband van Hogeschool Zeeland en NHTV internationaal hoger onderwijs) en HISWA Vereniging, samen met de jachtverhuurbedrijven Aquavitesse, OWN SHIP en Waterfront Jachtcharter. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie en de Provincies Zeeland en Noord-Brabant, in het kader van Pieken in de Delta Zuidwest-Nederland. 

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share