Ga direct naar


Bedrijfsbezoek MKB & Design

kasteelwoensdag 13 oktober 2010 15:00

Voor toeristische ondernemers uit het MKB wordt door het Kenniscentrum (Kust)toerisme in samenwerking met de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland, een reeks bedrijfsbezoeken georganiseerd. Deze bijeenkomsten hebben tot doel om ondernemers een kijkje de keuken van collega ondernemers te laten nemen en daarmee inspiratie tot innovatie te bieden. Aan deze bezoeken wordt een bepaald thema gekoppeld en bij dat thema wordt een bedrijf gezocht die hiervan een goede afspiegeling toont.

De tweede bijenkomst in de reeks bedrijfsbezoeken vond plaats op woensdag 13 oktober bij Het Pannekoeckershuys in den Hout en had het thema ‘MKB & Design’. De goedgevulde zaal behelsde een gemengd publiek van ondernemers, designers en mensen met een overkoepelende functie.

Deze dag werd duidelijk wat voor (belangrijke!) rol design in een toeristisch bedrijf speelt, er passeerde vele voorbeelden de revue en er was een uitgebreide mogelijkheid om elkaar te leren kennen en wederzijds te inspireren.

 

Terugblik

Margot Sprenkels vertelde allereerst waar het Kenniscentrum (Kust)toerisme voor staat. Hierbij werd kort ingegaan op een stukje geschiedenis en de belangrijkste 3 peilers van het centrum: Kenniscirculatie, Kenniscreatie en Netwerk. De presentatie kunt u hier vinden.

Daarna heeft Denise van Eekeren een boeiend verhaal gehouden over het belang van design in een product van een ondernemer. Hierbij kwamen een hoop voorbeelden aan de orde en werd duidelijk dat design een grote rol speelt in het creëren van een beleving, de juiste uitstraling de herkenbaarheid van een product, de communicatie van een product en het geven van nieuwe inzichten. Hier vind je haar presentatie terug.

Vervolgens werden we rondgeleid door Het Pannekoeckershuys. Deze organisatie heeft de beleving van de jonge doelgroep tot in de puntjes geregisseerd. Eigenaar Martin van der Zee vertelde, toen we terug waren gekeerd in onze ruimte ‘de heksenketel’, zijn enorm inspirerende verhaal over hoe hij op het idee is gekomen om een beleving neer te zetten in zijn Pannenkoekenhuis, hoe hij, middels design, dit in zijn onderneming terug laat komen en wie hij hier voor nodig heeft gehad, want zoals hij zelf zegt: ‘Je doet nooit iets alleen en er is altijd wel iemand die het beter kan dan jijzelf’.

De speeddate sessies kwamen zo goed uit de verf dat de gesprekspartners elkaar nog veel te vertellen hadden toen er meerdere malen gewisseld werd. Tijdens de borrel was er nog een mooie gelegenheid om de gesprekken voort te zetten.

 

Wanneer
woensdag 13 oktober 2010

 

Locatie
Het Pannekoeckershuys in den Hout.

 

Programma

15:00 uur             Ontvangst

15:15 uur             Welkomstwoord

15:20 uur             Voorstelronde

15:30 uur              Presentatie Kenniscentrum (Kust)toerisme

15:40 uur             Presentatie ‘Goed design, goede zaken!’ door Denise van Eekeren, KvK Zuidwest-Nederland

16:00 uur             Rondleiding Het Pannekoeckershuys

16:30 uur              Presentatie Het Pannekoeckershuys door eigenaar Martin van der Zee

17:00 uur             Speeddate met designers (3 x 5 minuten)

17:30 uur             Napraten en ideeën uitwisselen bij de borrel

 

Benieuwd wie zoal aanwezig was die dag? Klik hier.

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share