Ga direct naar


Kansen van evenementen in Zeeland

uitnodiging kansen van evenementendonderdag 11 februari 2010 14:00

Kenniscentrum (kust)toerisme organiseerde op 11 februari in opdracht van de provincie de bijeenkomst ‘Kansen van evenementen in Zeeland’ in de filmzaal van het Abdijcomplex. Op deze middag werden ondernemers bewust gemaakt van het economisch potentieel van evenementen en daarmee enthousiast gemaakt om op evenementen in te spelen.

De grote evenementen die in 2010 naar Zeeland komen zoals de Giro, de Tour en Koninginnedag waren aanleiding voor deze bijeenkomst, maar het optimaal benutten van de economische kansen en het anticiperen op grote bezoekersstromen is natuurlijk ook van toepassing op andere evenementen.

Terugblik

Margot Tempelman, coördinator van het kenniscentrum (kust)toerisme opende de bijeenkomst. Waarna zij het woord gaf aan de ‘nieuwe’ gedeputeerde Recreatie en Toerisme Marten Wiersma. Meneer Wiersma benadrukte het belang van evenementen, niet alleen voor 2010, maar zeker ook voor de toekomst en het belang van samenwerken aan een bruisend Zeeland.

Albert van Schendel, docent aan de NHTV in Breda doet onderzoek naar de effecten van evenementen. Evenementen hebben effect op de volgende gebieden: Sociaal/maatschappelijk, psychologisch, toeristisch/commercieel, sociologisch, economisch en politiek. In zijn verhaal gaf hij aan hoe belangrijk evenementen zijn op voorgenoemde punten. 

Bertus Witteveen, eigenaar van Brasserie Diggels in Westerbork en een van de drijvende krachten van de evenementen rondom de Vuelta. Vertelde in zijn enthousiaste verhaal hoe de horeca en middenstand in Westerbork gezamenlijk een week lang evenementen hebben georganiseerd rondom de doordocht van de Vuelta. Zijn presentatie is hier te bekijken. De filmpjes zijn apart te downloaden via de volgende links: filmpje 1 & filmpje 2   

Teddy Vrijmoet, directeur van de stichting ‘Nijmeegse Vierdaagse Feesten’ vertelde in haar verhaal hoe de Nijmeegse Vierdaagse Feesten zo gegroeid zijn dat er nu een professionele organisatie voor bestaat. Welke knelpunten kom je tegen bij het organiseren van een evenement? En hoe ga je hier mee om? Haar presentatie is hier te bekijken.  

Ralf Flemm, voorzitter van Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Zeeland en eigenaar van Discotheek Joy in Cadzand sloot de bijeenkomst af. Waarbij hij verwees naar het eerstvolgende evenement om op in te haken namelijk ‘Valentijn’. Om dit kracht bij te zetten deelde hij aan alle dames in het gezelschap een Valentijns-gadget uit.

Tijdens de netwerkborrel zijn contacten gelegd tussen de verschillende ondernemers en zijn al verschillende ideeën in werking gezet.

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share