Ga direct naar


Special Interest Group Healthy Region

Visual Lectoraat Healthy Regionvrijdag 27 januari 2017 12:04

Gezond en duurzaam eten, een kans voor ondernemers in toerisme en zorg

- Kennisdeling, netwerkvorming, samenwerking en ontwikkeling - 

'Hoe kunnen zorg en toerisme, samen met voedingsproducenten, werken aan gezonde voeding in Zeeland en wat kan dit opleveren?' 

Deze vraag staat centraal tijdens de SIG (Special Interest Group) bijeenkomst op donderdag 23 februari.

Wanneer: 23 februari 2017

Tijd: 15:00 - 20:00 uur (incl. buffet)

Locatie: Hotel De Zeeuwse Stromen, Duinwekken 5, 4325 GL Renesse

De gezonde regio Zeeland biedt grote kansen voor mensen om hun gezondheid te handhaven en te bevorderen. Dat geldt voor inwoners, maar ook voor verblijfstoeristen en dagtoeristen. Eén van de pijlers voor een goede gezondheid is gezond eten. Op dit gebied heeft Zeeland veel te bieden. De provincie is een grote producent van allerlei prachtige producten, zowel van het land als uit de zee. Veel daarvan hebben het predicaat "Echt Zeeuws" en zijn daarmee gecertificeerd als erkend streekproduct, duurzaam geproduceerd in de regio. En daarmee voor bezoekers extra aantrekkelijk, omdat ze bijdragen aan de identiteit en de beleving van de streek.

Is Zeeland op dit gebied al een gezonde regio? Komen mensen naar Zeeland omdat je hier zo gezond kunt eten? Wat kunnen ondernemers in zorg en toerisme en producenten en verwerkers van voeding doen om dat te bereiken? Dit onderwerp roept erg veel interessante vragen op die we niet op één middag beantwoorden, maar waar we wel een begin mee kunnen maken, waarmee we een aanzet willen geven tot kennisdeling, netwerkvorming, samenwerking en ontwikkeling op dit gebied. 

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door het Lectoraat Healthy Region van HZ University of Applied Sciences en door Sociale Innovatie Zeeland.

Bent u geïnteresseerd en wilt u deelnemen aan deze bijeenkomst?

Stuur dan een e-mail naar: slim0003@hz.nl en geef daarbij aan of u ook (kosteloos) wenst deel te nemen aan het buffet dat om 19:00 uur zal plaatsvinden op de locatie. 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share