Ga direct naar


Innoveren met subsidie: last of LUST?

donderdag 10 december 2009 11:46

Ondernemers moeten bijblijven, nieuwe kansen zien en daarop inspelen. Wellicht heeft u voldoende ideeën voor de toekomst: het aanboren van nieuwe markten of de ontwikkeling van een nieuw product. Maar hoe kunt u dit idee omzetten in een succesvolle innovatie? En waarom zou u hiervoor geen subsidie gebruiken?

Subsidieland is voor veel ondernemers een bos met héél veel bomen. Vaak ziet men op tegen de bureaucratische regels, administratieve voorwaarden en niet te vergeten de problemen rondom ‘staatssteun’. Subsidie is echter de voordeligste manier van financieren en kan soms net dat steuntje in de rug zijn. En wanneer u eenmaal uw weg weet te vinden in ‘subsidieland’, dan blijkt het allemaal een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend dan gedacht.

Op 10 december 2009 organiseerde het Kenniscentrum (kust)toerisme de bijeenkomst “Innoveren met subsidie: last of LUST?” in het Arion hotel. Op deze dag werd duidelijk waarom er subsidies worden verstrekt, welke soorten subsidies er zijn en wat men kan verwachten bij de procedure.

Terugblik

Marcel Bullinga, publicist en trendwatcher, gaf de bezoeker met zijn presentatie een sneak preview van de toekomst. Door middel van 4 thema’s kreeg de bezoeker te horen dat producten in de toekomst klimaatneutraal zullen zijn, dat er zich door digitale ontwikkelingen een transparante wereld vormt, dat mensen zelf de touwtjes in handen zullen nemen en dat we in een wereld van gemixte realiteit zullen leven. Voor de toeristische sector voorspelde hij door vergrijzing de ontwikkeling van seniorensteden, dat mensen zullen blijven zoeken naar alternatieve reisvormen zoals couchsurfing en dat het mobieltje de sleutel tot alles zal zijn.

Na deze duizelingwekkende droomvlucht door de toekomst werden de bezoekers weer met beide benen op de grond gebracht door Frank van Oorschot, projectmanager subsidies. (NV Economische Impuls).
Frank beantwoordde de vraag of een subsidieaanvraag eenvoudig is. Voor een succesvolle subsidieaanvraag zijn twee ingrediënten nodig; een goed idee en een subsidiepotje. Binnen tal van subsidieregelingen zijn met name de twee projecten ‘Pieken in de Delta’ en ‘OP Zuid’ erg interessant voor recreatieve ondernemers uit Zeeland. Er zijn tal van misverstanden rondom subsidiering maar door de frisse en verhelderende presentatie kreeg het publiek zichtbaar energie voor innovatie.

Tot slot gaf Marco Doeleman het publiek de nodige vleugels door met veel enthousiasme het succes van zijn gesubsidieerde project bloot te leggen. Hij beschreef hoe zijn subsidieaanvraag verbazingwekkend soepel verliep en gaf het publiek een aantal tips en een behoorlijke dosis motivatie.


Wanneer
Donderdag 10 december 2009

Locatie

Amadore Grand Hotel Arion te Vlissingen

Programma

13.30 uur  

14.00 uur

14.05 uur


15.00 uur

15.30 uur

16.00 uur16.20 uur

Ontvangst Grand Hotel Amadore te Vlissingen

Welkomstwoord

Kies je eigen toekomst
Door Marcel Bullinga, publicist en futuroloog
Innovatie is niet alleen een kwestie van ideën maken, maar vooral van ideën uitvoeren. Waar wilt u staan met uw bedrijf in 2020 en hoe komt u daar? En hoe kan subsidie u daarbij helpen? Marcel Bullinga neemt u graag mee naar de kansen van de toekomst.

Pauze

Subsidie: last of LUST?
Frank van Oorschot, Projectmanager Subsidies (NV Economische Impuls) laat zien welke praktische subsidiemogelijkheden er zijn. Hij beantwoordt vragen als: wat is het verschil tussen mijn idee en het doel van subsidie? Waar moet ik als ondernemer op letten? Hoeveel moeite kost het?

Ondernemers aan het woord
Tot slot delen ondernemers hun ervaring met het aanvragen en gebruiken van subsidie voor hun innovatie.

Napraten onder het genot van een hapje en een drankje 

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share