Ga direct naar


Coastal & Marine Tourism Congress

Logo CMT2012maandag 04 juni 2012 13:25

De Zuidwestelijke Delta, land in zee, waar de inrichting en het beheer van toeristische bestemmingen samen gaan met watermanagement en natuurbescherming. Is er een betere locatie denkbaar voor een congres over kust- en water gerelateerd toerisme? Van 4 t/m 8 juni 2012 vond hier het Coastal & Marine Tourism Congress 2012 plaats.

Design the destination

Het congres bracht onderzoekers, beleidsmakers en organisaties van over de hele wereld bijeen om kennis en ervaringen te delen over kust- en watergerelateerd toerisme. Hoofdthema van het congres was 'Design the destination'. In de parallelsessies kwamen allerlei gerelateerde onderwerpen aan bod zoals productontwikkeling, samenwerking, regionale ontwikkeling, veiligheid, consumentengedrag, ecotoerisme, marketing, natuurbescherming en management.

Keynote sprekers

Keynote spreker Dr. Sheela Agarwal van Plymouth University ging in op de vele factoren die nu en in de toekomst een rol spelen bij het ontwikkelen en beheren van toeristische bestemmingen aan de kust en presenteerde daarmee een kader voor de rest van het congres. Peter Myles, o.a. verbonden aan Nelson Mandela Metropolitan University in Zuid-Afrika, beschreef in zijn speech het voorbeeld van de toeristische ontwikkeling van Nelson Mandela Bay, een prachtige bestemming ingeklemd tussen een grote stad en industriegebieden. Dr. Brian Wheeller, verbonden aan NHTV Breda, toonde in zijn keynote lezing honderden voorbeelden van ansichtkaarten van badplaatsen en illustreerde zo hoe het imago van kustbestemmingen door de jaren heen is veranderd.

Voor het eerst in Europa

Het was de eerste keer dat dit vooraanstaande wetenschappelijke congres in Europa werd georganiseerd. Het International Coastal & Marine Tourism Congress is een initiatief van onderzoekers uit de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland. Het congres heeft inmiddels al zes keer plaatsgevonden, verspreid over de hele wereld. De vorige editie in 2009 vond plaats in Zuid-Afrika. Trotse gastheren zijn ditmaal NHTV internationaal hoger onderwijs Breda, Kenniscentrum Kusttoerisme en HZ University of Applied Sciences.

 

Alle informatie over het congres - inclusief samenvattingen van de presentaties - kunt u teruglezen op www.cmt2012.com.

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share