Ga direct naar


Onderwatersport Workshop 1: De duiker verdiept

NOB-eigen-paginadonderdag 20 oktober 2011 11:00

Duiken in Zeeland biedt volop kansen. In het Pieken in de Delta-project Dutch Divers Delta van de Nederlandse Onderwatersport Bond is in de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan naar kansrijke doelgroepen en hoe hierop in te spelen. De resultaten van dit onderzoek werden gepresenteerd tijdens een symposium in het voorjaar van 2011. Nu komt het erop aan: iedereen moet aan de slag en daarvoor organiseren Kenniscentrum Kusttoerisme en de Nederlandse Onderwatersport Bond drie workshops. De eerste workshop vond plaats op 20 oktober 2011 bij De Stelhoeve in Wemeldinge en had als thema:

De duiker verdiept

In deze workshop stond centraal wie ‘de duiker’ is. Jeroen Boesmans van Creative Marketing Results ging uitvoerig in op de resultaten van het grootschalige marktonderzoek om zo de verschillende doelgroepen van duikers te beschrijven. Bekijk hier de presentatie van Jeroen. Jeroen is marketeer waarbij hij zich voornamelijk richt op onderzoek. Hij heeft veel ervaring met het bedrijfsleven maar ook met verschillende sportorganisaties.

Jeroen startte zijn presentatie met een korte 'Dutch Divers' Delta Quiz'. Hierin werden verschillende vragen gesteld over de duiker in Zeeland. Vervolgens is Jeroen ingegaan op persoonskenmerken van de ‘Zeeland duiker’ versus ‘niet-Zeeland duiker’, het duikgedrag en de behoeften van de duiker. Hierbij werd een onderscheid gemaakt in vakantieduiken versus duiken op een vaste duikstek. Jeroen gaf een verdiepend beeld van vijf profielen duikers. Met deze segmentering zijn de deelnemers aan de slag gegaan en hebben zij een actieplan opgesteld per duikprofiel. De vraag die hierbij centraal stond was: ‘Welke duikers bieden het meeste potentieel voor Zeeland?’. Bekijk voor de uitkomsten van de workshopopdracht hier het uitgebreide verslag.

Bekijk hier de deelnemerslijst!

U bent ook van harte welkom bij de workshops op 24 november en 15 december.

 

Deze workshops zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Pieken in de Delta Zuidwest-Nederland.

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share