Ga direct naar


Kennismaking met de Delta als vaargebied

Bemanning_Paraat_voor_Water_Rijkdonderdag 19 mei 2011 12:30

Zeeland is al vele jaren een geliefde vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden, de ruimte, de stadjes en dorpen, de zilte zaligheden enzovoorts. We zijn met elkaar zo trots op wat ZeeLAND te bieden heeft, dat we soms vergeten dat we de provincie ook zo goed vanaf het water kunnen ontdekken.


HISWA Vereniging en het Kenniscentrum Kusttoerisme hebben samen met jachtverhuurbedrijven de handen ineen geslagen om de Delta als vaarvakantiegebied beter op de kaart te zetten. Hiervoor worden in het project 'Bemanning paraat voor Water Rijk' allerlei activiteiten ondernomen, waaronder kennismakingsdagen met de Delta als vaargebied.

We willen namelijk zoveel mogelijk mensen ambassadeur maken van het vaarvakantiegebied de Delta. En om ambassadeur te worden, moet je natuurlijk wel weten hoe dat vaarvakantiegebied er uit ziet, hoort, ruikt en voelt.

Voor deze bijeenkomst kreeg de groep 'VVV-medewerkers' de kans om de Delta per boot te verkennen. Dit is namelijk een stakeholder in het project die de gasten van Zeeland immers ontmoeten en hen dus kunnen vertellen hoe heerlijk het is om te varen in de Delta. 

 Jachthaven Bruinisse was zo vriendelijk de deuren te openen voor dit gezelschap. Het programma zag er als volgt uit:  

12:30 uur      Welkom en ontvangst met lunch/broodje
13:00 uur       Presentatie “De Delta als vaarvakantiegebied”
14:00 uur    De Delta als vaarvakantiegebied zelf ervaren, meevaren op een (zeil)schip, sloep,…
16:30 uur      Weer aan wal en nagenieten tijdens een hapje en drankje
17:00 uur       Afsluiting

 

Na een heerlijk broodje heeft Rowena van der Maat (Projectleider Bemanning Paraat voor Water Rijk) een aantal feiten rondom de waterrecreatie de revue laten passeren. Zo is de groep nu op de hoogte van de omvang en de impact van de sector, de typen vormen van waterspot en de mogelijkheden tot laagdrempelige watersportactiviteiten (voornamelijk het huren van sloepen is populair en goed mogelijk in de regio).

Hierna hebben we de haven van Bruinisse verkend per sloep, waarbij we bovendien mochten genieten van de bijzondere bruinvis die iedre dag in de haven te vinden is. Na de sloeptocht zijn we meteen aan boord gegaan van een prachtig zeiljacht en zijn het open water gaan verkennen. 

Teruggekomen aan wal genoten we van een drankje (en kwamen we er achter dat je behoorlijk dorst krijgt van watersport) en een hapje.

Het was een geslaagde dag!         

 

Deelnemers

Nieuwsgierig naar de deelnemers die erbij waren? Bekijk de deelnemerslijst.

 

Ook een dergelijke bijeenkomst bijwonen? 

Binnen dit project wordt deze bijeenkomst meerdere malen georganiseerd voor verschillende doelgroepen (VVV-medewerkers, beleidsambtenaren, belanghebbenden aan wal bijv. horeca ondernemers, toeristische ondernemers etc.). Bent u geïnteresseerd om kosteloos de Delta per boot te verkennen? Neem dan contact op met Rowena van der Maat via telefoonnummer 06-13857858 of via r.van.der.maat@hiswa.nl. We organiseren deze bijeenkomst het liefst voor een klein gezelschap, van maximaal 8 personen.

 

 

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share