Ga direct naar


Bijna 10 miljoen toeristische nachten in Zeeland

Zeeland -1732.jpgvrijdag 08 april 2016 10:45

CBS publiceerde vandaag de voorlopige jaarcijfers over toerisme in Nederland. Volgens het CBS werden in Nederland in 2015 103,5 miljoen overnachtingen doorgebracht, waarvan 64% door Nederlanders en 36% door buitenlandse gasten. Het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Nederland verblijven stijgt al jaren. Vorig jaar steeg dit aantal met 8 procent naar 37 miljoen overnachtingen. Het aantal nachten van Nederlanders groeide met slechts 1%.

In Zeeland werden 9,9 miljoen nachten geteld, 1% meer dan in 2014. Ook in Zeeland groeit het aantal nachten van buitenlandse toeristen opnieuw, met 8%. Het aantal nachten van Nederlandse gasten daalde daarentegen met 6% ten opzichte van 2014, na enkele jaren van groei. 

Bron: CBS, bewerkt door Kenniscentrum Kusttoerisme

Kijkend naar type accommodatie, zien we in Zeeland een groei van het aantal nachten op bungalowparken. Het toeristisch kamperen daalde in 2015 licht, na enkele jaren van groei. Het aantal hotelovernachtingen in Zeeland lijkt zich te stabiliseren.

Bron: CBS, bewerkt door Kenniscentrum Kusttoerisme

CBS meet het aantal overnachtingen bij toeristische accommodaties. In dit onderzoek worden kleine (vaak particuliere) logiesaanbieders niet meegenomen en ook het verblijf van vaste gasten (mensen met een eigen vakantieverblijf zoals een stacaravan, boot of tweede woning) telt niet mee. CBS brengt dus slechts een deel van het toerisme in beeld. De inschatting van Kenniscentrum Kusttoerisme is dat de totale omvang van overnachtingen in Zeeland nog zo’n 30% groter is. Kenniscentrum Kusttoerisme werkt nauw samen met provincie Zeeland en de Zeeuwse gemeenten om deze cijfers in beeld te krijgen.

CBS publiceerde nu de voorlopige cijfers, definitieve cijfers worden tegen de zomer verwacht. Kenniscentrum Kusttoerisme zal deze cijfers analyseren en publiceren in de jaarlijks leaflet met kerncijfers over toerisme in Zeeland.

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share