Ga direct naar


Op pad met de wandelaar

Kinderen rennen naar het strand (wandelen)maandag 15 februari 2016

Wandelen is voor zowel verblijfstoeristen, dagrecreanten maar ook voor inwoners een populaire activiteit in Zeeland. Naast een bezoek aan het strand en uit eten gaan, is een wandeling maken de meest ondernomen activiteit van de Nederlandse toerist in Zeeland. Ook de buitenlandse gast wandelt veel in Zeeland, de activiteit staat daarmee ook in de top-5 van meest ondernomen activiteiten.

De gast die Zeeland bezoekt kan al jaren gebruik maken van het wandelnetwerk waarbij de beleving van natuur, landschap en cultuurhistorie een belangrijke rol speelt. De vraag is nu hoe het wandelen in Zeeland wordt ervaren en welke beleving de wandelaar hier bij heeft.

Kenniscentrum Kusttoerisme heeft in opdracht van Provincie Zeeland onderzoek gedaan naar het wandelproduct. Het onderzoek biedt inzicht in de motivatie, behoeften en belevenissen van de (potentiële) wandelaar. Op basis van de resultaten kunnen zowel de marketing als de producten rondom wandelen in Zeeland worden verbeterd.

Binnen het onderzoek stond de customer journey centraal. Bij de customer journey wordt specifiek gekeken naar de verschillende momenten waarop de gast interactie heeft met het toeristische product wandelen. Het rapport beschrijft welke beslissingen de wandelaar neemt gedurende de verschillende fasen van een wandeling (voor, tijdens en na). Benieuwd geworden naar de resultaten? Bekijk hier het rapport ‘Op pad met de wandelaar’.

« Terug




Snelkoppelingen

Bookmark and Share