Ga direct naar


Vitamine Zeeland

Nadia Jamnik - Unsplash - Vitamine Zeelandvrijdag 05 februari 2016

Het nieuwe jaar is van start en termen als ‘meer sporten’, ‘meer bewegen’, ‘gezonder eten’, ‘fitter worden’ en ‘stoppen met..’ vliegen ons weer om de oren. We zijn er (onbewust) regelmatig mee bezig. Meer en meer mensen zijn actief bezig met sporten en bewegen, gezonde voeding en nemen tevens de tijd voor rust en ontspanning. Niet alleen thuis zijn we bezig met gezond leven maar de trend laat zien dat we dit ook steeds vaker op vakantie doen. Gezondheid en toerisme komen samen in een nieuwe vorm van vakantie vieren, met als trefwoorden Fit, Food & Fun. Zo is het in Zuid Frankrijk mogelijk om op een Get Fit Holiday te gaan, waarbij je tijdens je vakantie advies krijgt over gezonde voeding en sport maar daarnaast ook nog voldoende tijd hebt om van de omgeving te genieten.

De term ‘gezond’ beperkt zich echter niet tot lichamelijk fit zijn maar gaat ook om het medische, mentaal- emotionele en sociale aspect. De mogelijkheid tot herstel op vakantie, lekker in je vel zitten, je goed voelen en gemotiveerd zijn om welke taak dan ook te volbrengen.

Kenniscentrum Kusttoerisme en het Lectoraat Healthy Region hebben onderzoek gedaan naar de unieke omgevingskenmerken van Zeeland in combinatie met het vakantiegedrag van de gast. De omgeving van Zeeland nodigt de gast uit om te bewegen, om van lekkere lokale en gezonde producten te genieten en om tot rust te komen. Zou Zeeland zich kunnen profileren als gezonde regio? Door het samenbrengen van gezondheid en toerisme ontstaan kansen!

Lees hier de nieuwe themapublicatie Gezondheidstoerisme in Zeeland.

« Terug
Snelkoppelingen

Bookmark and Share