Ga direct naar


Toerist in Vervoering

Omdenken Mobiliteitvrijdag 29 januari 2016

Wat de gast ook doet tijdens zijn vakantie of daguitstap, de gast moet zich altijd verplaatsen en daarvoor is altijd een vorm van vervoer nodig. Vervoer van- en naar de bestemming van de daguitstap of vakantie, vervoer op bestemming van bijvoorbeeld attractie naar attractie of gewoon zomaar een tochtje maken voor plezier. Hoe dan ook de gast komt altijd in aanraking met een vorm van vervoer.

Het onderdeel vervoer maakt dus een belangrijk deel uit van een vakantie of daguitstap van de gast. Daarom heeft Kenniscentrum Kusttoerisme onderzoek gedaan naar de wensen en behoeften van de gast rondom toeristisch- recreatieve mobiliteit. Door middel van kansrijke voorbeelden hopen we u met onze nieuwe themapublicatie te inspireren om steeds meer de koppeling te maken tussen vervoer en beleving. Bij het verkennen van de omgeving is het begrip beleving namelijk steeds belangrijker geworden in de vrijetijdseconomie. Beleving ontstaat mede door onverwachte gebeurtenissen die de gast net even niet had verwacht op dat moment. Het toevoegen van beleving aan verschillende vormen van vervoer, maakt de vervoersvormen onderscheidend en creëert een meerwaarde. Vervoer en beleving zijn daarom onlosmakelijk met elkaar verbonden als het gaat om toeristisch vervoer. 

We geven u hier alvast een voorproefje van hoe vervoer en beleving aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Door middel van ‘omdenken’ kunnen onder andere bestaande hindernissen in verkeer en vervoer positief belicht worden in plaats van negatief. Hierdoor is een omleidingsbord bijvoorbeeld geen ergerlijk obstakel meer, maar wordt door middel van omdenken de omleiding neergezet als een kans. Omleiding voor fietsers: extra reistijd 2 minuten, oftewel de kans om 15 Kcal extra te verbranden!

Nieuwsgierig geworden naar meer kansrijke ideeën om uw gast letterlijk op weg te helpen tijdens de vakantie of daguitstap? Lees hier onze nieuwe themapublicatie: ‘Toerist in Vervoering’.

« Terug
Snelkoppelingen

Bookmark and Share