Ga direct naar


Nieuw project: Zeeuwse circulaire verblijfsrecreatie

Center Parcs -  Rebecca Kirton (Flickr The Commons)Thursday 14 June 2018 14:34

De verblijfsrecreatie, campings en bungalowparken, in Nederland staat al vele jaren onder druk. Vele provincies hebben middels een vitaliteitsscan al geconstateerd dat een deel van hun verblijfsrecreatie aan het einde van de productlevenscyclus is beland. Nieuwe moderne vakantiewoningen worden nog wel gebouwd, maar vaak vanuit een lineair, take-make and waste systeem. Maar is deze ontwikkeling toekomstbestendig? 

Wat gebeurd er met de verblijfsaccommodaties die aan het einde van hun productlevenscyclus zijn? Het groeiende tekort aan grondstoffen en de steeds groter wordende afvalhoop maakt dat we anders moeten gaan werken. In 2018 is Provincie Zeeland samen met RECRON, Economisch Impuls en Kenniscentrum Kusttoerisme het project “Land in Zee: een circulaire beleving” gestart. Het project heeft als doel om de (Zeeuwse) ondernemer in de verblijfsrecreatie bewust te maken van de marktkansen van een circulaire benadering binnen zijn/ haar sector.

Kenniscentrum Kusttoerisme zal de opgedane kennis en ervaringen binnen het project met u delen via interviews; artikelen en filmpjes. Deze kunt u terugvinden op de nog te lanceren website rondom circulaire verblijfsrecreatie.

Snelkoppelingen

Bookmark and Share