Ga direct naar


Morgen is het zo ver, de Toeristische ontmoetingsdag

Voorkant TOD uitnodigingTuesday 21 November 2017

By Samantha Faes

Morgen is het zo ver, de Toeristische ontmoetingsdag

Daar zit je dan, achter de computer op je eerste werkdag. Met het hoofd vol academische termen en theorieën stap ik de werkvloer op. Wat kan ik precies van mijn werk verwachten, en hoe pas ik mijn theoretische kennis toe? Beste lezers, Ik ben Samantha Faes, net afgestudeerd BSc Toerisme studente en twee weken geleden begon ik als trainee bij het Kenniscentrum Kusttoerisme in Zeeland. Woensdag 22 november zal ik mee helpen tijdens de Toeristische ontmoetingsdag. Dit is voor mij dé kans om de Zeeuwse toeristische sector beter te leren kennen.

Het Zeeuwse DNA is één van de thema’s op de Toeristische ontmoetingsdag. Dit is ook logisch, want je identiteit maakt je onderscheidend van andere regio’s of bedrijven. Als ik denk aan de identiteit van Zeeland, denk ik aan de zee, het robuuste landschap en het hardwerkend maar eerlijk volk. Zelf ben ik geboren en getogen in Zeeland. Ik ben benieuwd hoe anderen op de Toeristische ontmoetingsdag de Zeeuwse identiteit verwoorden.

Zeeland trekt jaarlijks vele toeristen. In hoeverre is het belangrijk dat de bestemming Zeeland voor iedereen activiteiten aanbied? Zoals het gezegde; voor elk wat wils. Sommige komen voor het strand, anderen voor de watersport of juist voor onze prachtige natuur. Daarnaast heeft Zeeland nog meer te bieden; Bevrijdingsmuseum, Concert at Sea, Dam X zijn zo maar een paar voorbeelden. Ik ben dan ook nieuwsgierig welke type toeristen Zeeland bezoeken. Voor ondernemers en bedrijven is de promotie van de activiteiten in Zeeland, oftewel de Zeeuwse beleving, een manier om meer toeristen aan te trekken.

Tijdens de ontmoetingsdag vinden ook vijf verdiepende sessies plaats over de identiteit van Zeeland, doelgroepenbepaling, big data, online media kansen en gezondheid & toerisme. Zelf ga ik de sessie gezondheid en toerisme bijwonen. Waarom? Ik weet dat Domburg van oudsher een badplaats was waar mensen naar toe gingen om te revalideren. Tijden lijken veranderd te zijn, of zijn er nog steeds kansen voor de combinatie gezondheid en toerisme? Ik hoop op een levendige discussie waardoor we samen nieuwe kansen en mogelijkheden ontdekken.

Deze dag gebruik je ook om te netwerken. Voor mij is het de ideale kans om eens in gesprek te gaan met de mensen die betrokken zijn bij de toeristische sector. Ik hoop dat ik van de vele gesprekken die ik zal voeren veel zal leren, waardoor ik de tot dusverre vooral theoretische kennis wordt aangevuld met kennis uit de praktijk.  

Kortom, mijn verwachtingen voor deze dag zijn hoog. Ik ben heel erg dankbaar dat ik mee kan helpen op deze dag en dat ik mijn weg zal vinden door alle nieuwe kennis die ik op ga doen. Ik hoop ook veel mensen te ontmoeten en veel te leren over toerisme in Zeeland. Het is een aanrader om deze ontmoetingsdag te bezoeken.

« Back
Snelkoppelingen

Bookmark and Share