Ga direct naar


Geslaagd watersportsymposium!

Watersportsymposium 13-5 (6)Thursday 16 May 2019 11:08

Maandag 13 mei jl. vond het watersportsymposium plaats. Met zo’n 60 aanwezigen vanuit diverse takken van watersport werd nagedacht over de toekomst en uitdagingen van de sector. Gedeputeerde Carla Schönknecht, opende het symposium en ging in op het belang van de sector voor Zeeland. Zeeland moet zich meer richten op de totale waterbeleving en het product voor iedereen aantrekkelijk maken, ook voor gasten die minder bekend zijn met watersport.

Vervolgens nam Rob Vrolijks van Projectbureau Vrolijks de aanwezigen mee in de ontwikkelingen van de sector en de kansen voor Zeeland. Allereerst stipte Rob Vrolijks de noodzaak voor de watersportsector aan om te veranderen. Vervolgens heeft Rob verschillende adviezen voor de sector gegeven. Zo zou er meer variatie in het aanbod moeten zijn, de watersport laagdrempelig moeten zijn zodat het voor iedereen leuk is (ook voor jongeren) en is het belangrijk om de kwaliteiten van je regio te erkennen.

Na de presentatie van Rob werd de groep opgesplitst voor een werksessie waarin de kansen en uitdagingen in beeld werden gebracht rondom de thema’s imago, doelgroep jongeren, veranderende gast. Het symposium werd afgesloten met een rondleiding door de jachthaven van Wemeldinge en een gezellige borrel.

Het volledige verslag kunt u hier teruglezen. Ook kunt u de presentatie van Rob Vrolijks hier terugvinden. De resultaten van de werksessies wordt als input gebruikt voor een actieprogramma voor innovatie- en ontwikkelingsmogelijkheden voor de watersportsector.

« Back

Snelkoppelingen

Bookmark and Share