Ga direct naar


Een unieke circulaire verbouwing in Zeeland

Uitnodiging Bouwen met Toekomst- DEFTuesday 11 September 2018 11:07

Wat heeft een voormalig districtskantoor van Rijkswaterstaat in Terneuzen te maken met een nieuw te bouwen kinder- en jeugdkliniek van Emergis (instelling Geestelijke gezondheidszorg) in Kloetinge. In een oud lineair economisch systeem (take, make & waste systeem) waarschijnlijk niks, maar in een circulaire economie heel veel.

Emergis maakt voor haar verbouwing van haar kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge gebruik van de materialen van het voormalige districtskantoor in van Rijkswaterstaat in Terneuzen. Het Rijkswaterstaat gebouw wordt ontmanteld en de materialen worden vervolgens gebruikt voor de kinder- en jeugdkliniek in Kloetinge.

Alleen al uit de voorbereidingen en ontmanteling van het gebouw kunnen we ook als toeristisch-recreatieve sector veel uit leren. Lees hier meer over dit unieke project.

Geïnteresseerd in circulair ondernemen? Op 3 oktober 2018 organiseren Kenniscentrum Kusttoerisme samen met Impuls Zeeland en Recron in opdracht van Provincie Zeeland de bijeenkomst Bouwen met Toekomst. Bekijk hier de uitnodiging!

« Back

Snelkoppelingen

Bookmark and Share