Ga direct naar


PROFITeer van ideeën voor empty nesters

Gearmd koppel (C) Rawpixel.com - PexelsFriday 29 March 2019

Zoals vele kustregio’s kent Zeeland nog altijd een sterk seizoenspatroon in het toerisme, met pieken in het voorjaar en de zomer. Hoewel het seizoen langzamerhand wat langer wordt, is het de wens om dit verder te stimuleren. Als onderdeel van het internationale project PROFIT heeft Zeeland samen met de kustregio’s van Vlaanderen, Noord-Frankrijk en de Engelse regio’s Kent en Essex gewerkt aan het ontwikkelen van ideeën voor seizoensverlenging. Hierbij is een methode gebruikt waarbij gasten betrokken worden in het ontwikkelproces.

In Zeeland is gekozen voor gasten uit twee doelgroepen, doelgroepen die beide kansen bieden voor seizoensverlenging omdat zij niet gebonden zijn aan vakantieperioden. Eén van deze doelgroepen betrof de empty nesters: stellen in de leeftijd van ca. 45 tot 65 jaar, van wie de kinderen niet meer thuis wonen. In creatieve sessies hebben we met gasten uit deze doelgroep gesproken over hun wensen en verwachtingen tijdens vakanties. Vervolgens hebben we deze gasten gekoppeld aan toeristische ondernemers en hebben zij samen gewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe productideeën die de jaarrond aantrekkelijkheid van Zeeland als toeristische bestemming versterken.

In deze publicatie zoomen we in op deze doelgroep. Daarnaast bieden we voorbeelden voor het uitvoeren van ideeën zodat u direct aan de slag kunt om empty nesters een geweldige vakantie in Zeeland te bezorgen. Bekijk de publicatie.

« Back
Snelkoppelingen

Bookmark and Share