Ga direct naar


Drukbezocht college (Toeristisch) Ondernemen in Gezond Zeeland tijdens de Contacta

SAIL contactamaandag 13 november 2017 12:17

Op zoek naar nieuwe kansrijke concepten voor uw bedrijf? Wilt u inspelen op de belangrijkste huidige trend: gezond zijn? Bent u benieuwd hoe u dit kunt realiseren? De deelnemers van het college (Toeristisch) Ondernemen in Gezond Zeeland op 9 november op de Contacta staan zeker open voor nieuwe kansrijke concepten die inspelen op de trend gezondheid.

Het college werd verzorgd uit naam van Gezond in Zeeland. Organisaties vanuit verschillende sectoren, werden geïnspireerd om aan de slag te gaan om nieuwe producten en diensten te ontwikkelen op het gebied van een gezonde leefstijl. Er werd inzicht gegeven in de huidige belevingseconomie, het (her)ontdekken van de eigen identiteit en de kracht van regionale kenmerken zoals we deze in Zeeland kennen. Na een aantal voorbeelden van binnen en buiten Zeeland, kon men zelf suggesties geven op basis van twee casussen die werden voorgelegd. Tijdens deze laatste oefening bleek al snel dat wanneer vanuit de eigen organisatie identiteit met bijbehorende waarden gedacht werd, het logisch is om ook buiten de sector te kijken welke partijen een meerwaarde kunnen bieden en passend zijn om mee samen te werken om een nieuwe beleving aan te kunnen bieden. Zie hier de gehele presentatie.

Het college was tevens een thema bijeenkomst van SAIL: Stay Active and Independant for Longer. Binnen dit project worden onverwachte combinaties gemaakt worden tussen de vrijetijdssector en de gezondheidsindustrie met als doel het langer actief en onafhankelijk houden van ouderen. Voor meer informatie zie hz.nl/projecten/sail

 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share