Ga direct naar


Succesvolle Thematic Meeting SAIL in Oostende

SAIL 125 with logo SAILmaandag 09 oktober 2017 14:02

Afgelopen donderdag 5 en vrijdag 6 oktober is er wederom een succesvolle thematic meeting geweest voor het Interreg project SAIL (Stay Active and Independant for Longer). Binnen dit internationale project worden onverwachte combinaties gecreëerd tussen de vrijetijdssector en de gezondheidsindustrie met als doel het langer actief en onafhankelijk houden van ouderen.  Het betreft hier 60 plussers die behoren tot de lokale bevolking, maar ook toeristen en tweede-huiseigenaren die door de nieuw te ontwikkelen service modellen minder afhankelijk gaan worden van traditionele gezondheids- en sociale voorzieningen. 

Inmiddels is de eerste fase afgesloten, waarbij wensen, behoeften en persoonlijke waarden zijn geïnventariseerd. Tijdens de eerste dag van de thematic meeting zijn ervaringen en tips van deze verkennende fase (explore fase) tussen de verschillende gebieden in Engeland, Frankrijk, België en Nederland uitgewisseld. De tweede dag stond in het teken van de tweede fase: the Design & Develop fase. Een van de onderdelen was de creativity session, zodat alle betrokkenen partners van SAIL zelf ervaring hebben opgedaan met verschillende creatieve denktechnieken. Een selectie van deze creatieve denktechnieken zal later toegepast worden tijdens het co-creatie proces met alle belanghebbenden. Voor Zeeland betekent dit dat lokale inwoners, toeristen en tweede-huiseigenaren van Oostkapelle, Cadzand en Domburg samen met andere stakeholders direct betrokken worden in de ontwikkeling van nieuwe diensten, of zelfs experiences. Voor meer achtergrondinformatie over SAIL zie https://hz.nl/projecten/sail (Nederlandse informatie met betrekking tot Zeeuwse situatie) en  www.interreg2seas.eu/sail (Engelstalige informatie over het gehele project).

Mocht u als organisatie interesse hebben om betrokken te worden bij één van deze pilots, neem dan contact op met project manager Judith van Poppel (judith.van.poppel@hz.nl). 

« Terug

Snelkoppelingen

Bookmark and Share